Turvallisesti tanssitunnille – Tanssiopiston hygieniakäytännöt

TURVALLISESTI TANSSITUNNEILLE

LAPPEENRANNAN TANSSIOPISTON HYGIENIAKÄYTÄNNÖT

Ohessa ohjeistus ja muistilista, kuinka pidämme huolta itsestämme ja toisistamme sekä tartuntatilanteen kurissa kotikaupungissamme. Ohjeistuksessa olemme huomioineet taiteen perusopetusta antaville oppilaitoksille Opetushallitukselta, opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä THL:ltä tulleet ohjeet ja neuvot hygieniakäytännöistä tartuntatilanteen aikana.

 

1. Lappeenrannan Tanssiopistolla on voimassa maskisuositus.
Vahva maskisuositus on voimassa Etelä-Karjalan alueella koskien kaikkia julkisia sisätiloja, joihin kuuluvat mm. kulttuurilaitokset ja koulut.
Suosittelemme maskin tai visiirin käyttöä kaikille Lappeenrannan Tanssiopiston opetuspisteissä vieraileville ja tanssitunneilla käyville yli 12-vuotiaille sekä aikuisille.
Suosittelemme aikuis- ja yli 12-vuotiaille oppilaillemme maskin tai visiirin käyttöä myös tanssitunneilla.  Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöltä, joka ei terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.
Muistathan edelleen huolehtia turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.

 

2. Luonnollisestikaan et tule tanssitunnille sairaana. Ethän myöskään tule tunnille, jos on epäilys, että perheenjäsenelläsi tai lähipiirissäsi on koronavirustartunta.

3. Tanssiopiston tiloihin tai etätoimipisteisiin tullessasi pese ensin kädet saippualla ja tee samoin tanssitunnin päätyttyä. Tanssiopiston käytävillä, tanssisaleissa ja etätoimipisteissä on käsidesiä ja suositeltavaa on pitää mukana myös omaa pientä käsidesipulloa.

4. Huoltaja voi saattaa lapsen tai nuoren Tanssiopiston toimipisteeseen, mutta ei jää kuin poikkeustapauksissa tanssitunnin ajaksi Tanssiopiston tiloihin tai etätoimipisteiseen odottamaan tunnin päättymistä. Huoltajat siis poistuvat ja palaavat hakemaan lasta juuri ennen tanssitunnin päättymistä.

5. Toivomme, että mahdollisimman moni oppilas tulisi tanssitunnille treeniasu ja hiukset valmiiksi laitettuna, jotta pukuhuoneisiin ei synny ruuhkaa. Linnoituksen toimipisteessä isompien tyttöjen pukuhuonetta käyttävät mieluiten vain ylimpien luokkien oppilaat (lista ryhmistä on Linnoituksen toimipisteen seinällä) ja oppilaat, joilla on pukuhuoneessa komero tanssitarvikkeita varten. Silloinkin pukuhuoneissa vältetään tarpeetonta oleilua. Ulkovaatteet voi jättää tanssisalin ulkopuolella olevaan naulakkoon tai ulkovaatteet voi ottaa saliin mukaan.

6. Opettajamme puhdistavat tartuntapintoja (kuten esimerkiksi balettitangot) tuntien välissä ja huolehtivat, että tanssisalia tuuletetaan – vasta tämän jälkeen seuraavan ryhmän oppilaat päästetään tanssisaliin. Puhdistamisesta ja tuulettamisesta johtuen tanssitunnin alkaminen saattaa viivästyä muutamalla minuutilla.

7. Tanssinopettaja ohjeistaa tanssitunnilla mahdollisesti käytettävien välineiden puhdistamisesta.

8. Muistamme kaikki pitää huolta turvaväleistä niin käytävillä, pukuhuoneissa kuin tanssisaleissa ja ovilla vältämme ruuhkaa.

 

Edellä kerrotun lisäksi salimme siivotaan tehostetusti ja opettajamme suunnittelevat tanssitunnit niin, että tarpeetonta fyysistä kontaktia ei tapahdu.

 

Tärkeää on, että jokainen toimii vastuullisesti ja noudattaa annettuja ohjeita!

 

Tanssillista, antoisaa ja aurinkoista syyslukukauden jatkoa kaikille 😊
Toivottaa Lappeenrannan Tanssiopiston väki