Tanssiopiston tarina

INFO PERUSTAJA SONJA TAMMELA TANSSIOPISTON TARINA STRATEGIA JA ARVOT OPPILASKYSELYN TULOKSIA ESIINTYMISTOIMINTA YHTEYSTIEDOT TOIMIPISTEET FACEBOOK INSTAGRAM OTA YHTEYTTÄ TIETOSUOJASELOSTE

RAKKAUDESTA TANSSIIN

Balettisali kattojen yllä oli yhtä korkealla kuin Sonja Tammelan tavoitteet. Lappeenrantaan asettunut Kansallisbaletin solistitanssija ja balettipedagogi halusi opettaa pikkukaupungin nuoret tanssimaan.

Sonja Tammelasta oli tärkeää, että kaikki oppilaat – pienimmistä satubalettilaisista edistyneimpiin tanssijattariin – pääsivät esiintymään. Balettikoululaiset tanssivat kaupunginteatterin musikaaleissa, he menestyivät kilpailuissa ja katselmuksissa ja esiintyvät kotiyleisölle loppuunmyydyissä kevätnäytöksissä. ”Sonjan koulusta” tuli käsite, ja sen taitavat ballerinat liitelivät valtakunnallisten päivälehtien kulttuurisivuille.

Nuoret tanssijat tekivät innostavan opettajan johdolla kurinalaista työtä. Arvostetun koulun oppitunneille oli tulijoita enemmän kuin voitiin ottaa. Karjalankulman balettisalista oli tullut auttamattoman ahdas jo 70-luvulla.

Kun balettikoulu vuonna 1982 muutti uusiin tiloihin, sillä oli jo yli 500 oppilasta. Sonja Tammelan rinnalla opetusvastuuta olivat jakamassa nuoret tanssinopettajat, joista monet olivat hänen entisiä oppilaitaan. Opetus oli laajentunut baletista lastentanssiin, jazziin ja moderniin tanssiin.
Vuonna 1994 balettikoulun status muuttui kertaheitolla, kun se sai oikeuden ryhtyä antamaan tanssin perusopetusta. Kuusi vuotta myöhemmin Tanssiopisto hyväksyttiin valtiontuen piiriin.

Vuonna 1997 Lappeenrannan Tanssiopiston Kannatusyhdistys ry osti koulun Sonja Tammelalta. Balettikoulun nimeksi tuli Tanssiopisto. Nimenmuutoksessa kiteytyy lähes 30 vuoden urakka: tinkimätön, klassisen baletin eteen tehty työ, joka aikaansa seuraten on laajentunut useiden tanssilajien opetukseksi.

Nyt uusi sukupolvi ottaa vastuun lappeenrantalaisesta tanssinopetuksesta. Työtä kaikenikäisten kanssa tehdään Sonja Tammelan hengessä vastuuntuntoisesti ja lämmöllä. Uteliaisuus pitää kiinni ajassa, avoimuus auttaa tavoittamaan uusia yhteistyökumppaneita ja tinkimätön harjoittelu saavuttamaan tavoitteet – niin yhteiset kuin henkilökohtaisetkin.

Vaikka tanssin raja-aidat on aikaa sitten kaadettu, on klassinen baletti edelleen voimissaan ja tarjoaa vahvan pohjan kaikelle tanssilliselle liikunnalle.