Street dance & breakdance

TANSSI NAPERON KANSSA LASTENTANSSI POIKIEN TUNNIT TANSSIN PERUSTEET KLASSINEN BALETTI, KARAKTERITANSSI NYKYTANSSI JAZZTANSSI SHOWJAZZ STREET DANCE, BREAKDANCE AIKUISTEN RYHMÄT

JUNNUBREIKKI: yli 9-vuotiaat

Junnubreikki on pojille ja tytöille valmistava ryhmä, jossa tutustutaan katutanssin eri elementteihin kuten breakdanceen, houseen, lockingiin ja old schooliin. Junnubreikin tunneilla myös kehitetään vartalon voimaa, hallintaa, notkeutta ja tasapainoa, jotka kaikki ovat tärkeitä, jotta breakdancen tai minkä tahansa tanssilajin oppiminen on luontevampaa ja tuottaa onnistumisen elämyksiä.

Tunneilla tehdään luonnollisesti myös kivoja ja näyttäviä tansseja. Oppilaiden niin halutessa, opituilla tansseilla osallistutaan erilaisiin tanssikatselmuksiin ja kisoihin.

Junnubreikki-ryhmän pääopettaja on Vera Kontio, joka koordinoi ryhmän opetusta. Tunneilla vierailee useita katulajien taitajia, kuten Emil Lensu, vuoden 2022 breakdancen junioreiden Suomen mestari ja Mikko Nieminen, joka useita vuosia harrasti eri tanssilajeja Lappeenrannan Tanssiopistolla ja jonka päälaji nykyään on breakdance.

Junnubreikki-ryhmällä on 60 minuutin tanssitunti kerran viikossa.

BREAKDANCE: yli 11-vuotiaat

Breakdance on 1970-luvulla Yhdysvalloista liikkeelle lähtenyt tanssilaji. Breakdancelle on ominaista akrobaattinen liikkuminen, pyörivät liikkeet lattialla sekä dynaaminen ja vauhdikas jalkatyöskentely.

Perustekniikan lisäksi tunnit sisältävät kehonhuoltoa eli voimaa ja notkeutta lisääviä harjoituksia. Tunneilla kehitetään myös omaa persoonallista tanssityyliä.

Tämä näyttävä ja akrobaattinen laji sopii hyvin myös tytöille.

Tanssiopiston breakdance 2-3 -ryhmä on suunnattu oppilaille, jotka ovat harrastaneet breakdancea vähintään vuoden. Breakdance 2-3 -ryhmällä on mahdollisuus osallistua toiselle viikkotunnille eli tekniikkatunnille, jossa vahvistetaan ja syvennetään breakdancen taitoja ja tekniikkaa.

 

STREET DANCE: yli 9-vuotiaat

Street dance on nuorisokulttuurista ja -musiikista kumpuava tanssilaji. Street dance sisältää useita tanssityylejä kuten hiphop, locking, popping ja house. Tunneilla tutustutaan näiden eri tyylien perusteisiin. Tämä letkeä ja energinen tanssilaji kehittää koordinaatiota, rytmitajua ja lisää keskivartalon elastisuutta.

Vasta-alkajien ryhmä on street dance 1, jolla on 60 minuutin tanssitunti kerran viikossa. Street dance 1 -ryhmän lisäksi on kaksi muuta tasoryhmää (tasot 2-3 ja 4) sekä kisaryhmä/intensiiviryhmä, joka harjoittelee intensiivisemmin ja osallistuu lukuvuoden aikana tanssikilpailuihin. Kysy kisaryhmästä lisää tanssinopettajalta!

 

OPETUSRYHMÄ PÄIVÄ AIKA SALI OPETTAJA ALKAA
STREET DANCE 1 KE 17.45-18.45 SALI 4 JUTTA 23.8.
STREET DANCE 2-3 MA 16.15-17.15 SALI 4 MIRKA 21.8.
STREET DANCE 4 MA 18.15-19.15 SALI 4 MIRKA 21.8.
STREET DANCE INTENSIIVIRYHMÄ MA 17.15-18.15 SALI 4 MIRKA 21.8.
JUNNUBREIKKI KE 17.45-18.45 SALI 3 VERA + BREIKKIOPE 23.8.
BREAKDANCE 2-3 TO 17.30-18.45 SALI 3 HISKI 17.8.
BREAKDANCE TEKNIIKKA KE 18.45-19.45 SALI 3 HISKI 23.8.