Perustaja Sonja Tammela

INFO PERUSTAJA SONJA TAMMELA TANSSIOPISTON TARINA STRATEGIA JA ARVOT OPPILASKYSELYN TULOKSIA ESIINTYMISTOIMINTA YHTEYSTIEDOT TOIMIPISTEET FACEBOOK INSTAGRAM OTA YHTEYTTÄ TIETOSUOJASELOSTE

SONJA TAMMELA

Balettipedagogi Sonja Tammela, Suomen Kansallisoopperan entinen solistitanssija ja Suomen Kansallisoopperan balettikoulun opettaja, perusti Lappeenrantaan Sonja Tammelan Balettikoulun vuonna 1969. Hän toimi koulunsa johtajana vuoteen 1997 asti, jolloin Balettikoulu Sonja Tammelalla tapahtui sukupolven vaihdos. Tämän jälkeen hän on toiminut Tanssiopistolla taiteellisena johtajana sekä arvokkaana ja idearikkaana neuvonantajana ja teosten harjoittajana.

Sonja Tammela toimi lähes 30 vuoden ajan myös Lappeenrannan kaupunginteatterin koreografina luoden useita kymmeniä koreografioita kaupunginteatterin näytelmiin, musikaaleihin, operetteihin ja tanssiteoksiin. Koreografioista tanssiteoksiin mainittakoon muun muassa baletit Coppelia, Torakka ja Nukkehaltijatar. Balettikoulu Sonja Tammela tuotti yhteistyössä Lappeenrannan kaupunginteatterin kanssa myös baletit Sylfidit ja Auroran häät, Pähkinänsärkijä sekä Pessi ja Illusia.

Sonja Tammela on opiskellut muun muassa Tukholman Kuninkaallisen oopperan ja Suomen Kansallisoopperan balettikouluissa. Hän oli ensimmäisiä suomalaisia opiskelijoita Leningradin koreografisessa koulussa Vaganova Instituutissa. Sonja Tammela on tehnyt lukuisia opintomatkoja eri puolille Eurooppaa ja hän on toiminut vierailevana opettajana useilla kotimaisilla ja ulkomaisilla balettikursseilla.

Sonja Tammela on toiminut monissa valtakunnallisissa tanssialan luottamustehtävissä, kuten Valtion taidetoimikunnassa ja Tanssin ammatillisen koulutuksen opetussuunnitelmatoimikunnassa. Hänet on usein palkittu työstään tanssin opetuksen ja lasten kulttuurin hyväksi, esimerkkeinä Valtion Lastenkulttuurin palkinto ja Suomen Kulttuurirahaston Elias Lönnrot -mitali.