KEVÄTNÄYTÖKSET SUNNUNTAINA 8.5. JA LAUANTAINA 14.5.

LAPPEENRANNAN TANSSIOPISTON KEVÄTNÄYTÖKSET

RAKKAUDESTA TANSSIIN &

TANSSISATU PEUKALO-LIISA

LAPPEENRANTA-SALILLA

Lappeenrannan Tanssiopiston kevätnäytökset ovat Lappeenranta-salilla sunnuntaina 8.5. ja lauantaina 14.5. klo 13.00 ja klo 18.00.

Kevätnäytöksemme koostuvat enismmäisen puoliajan värikkäistä, koskettavista ja kiehtovista tansseista, joita esittävät Tanssiopiston eri-ikäiset eri tanssilajien oppilaat. Mukana on myös tansseja, jotka kuluvan lukuvuoden aikana ovat hienosti pärjänneet erilaisissa tanssialan katselmuksissa ja kilpailuissa.

Mikä ilahduttavinta, vihdoin viimein pääsemme esittämään tanssisadun Peukalo-Liisa, jonka tekeminen yhteistyössä Lappeenrannan musiikkiopiston kanssa aloitettiin jo syksyllä 2019. Tanssisatu Peukalo-Liisa muodostaa kevätnäytöksemme toisen puoliajan. Lue lisää tanssisadusta Peukalo-Liisa skrollaamalla hieman alanpäin.

Peukalo-Liisassa esiintyjinä on niin lastentanssin ryhmien 5-vuotiaita,  edistyneimpien tanssiryhmiemme nuoria kuin myös  aikuisryhmiemme aikuisia.

Tanssisadun musiikkiäänitteen soittajina ovat toimineet Lappeenrannan musiikkiopiston nuoret soittajat Marjukka Polan johdolla. Äänite on tehty talvella 2021, ja koronarjoituksista johtuen lähes soitin kerrallaan, jotka sitten on yhdistetty samalle ääniraidalle.

Lappeenrannan Tanssiopiston värikkäät ja taiten toteutetut kevätnäytökset tuovat takuuvarmasti iloa kaikille katsojille. Facebook- ja Instagram-sivuiltamme voit seurata kevätnäytöstemme harjoitusten edistymistä ja esitysten valmistelua.

Pääsylippujen myynti alkaa 8.4.

PÄÄSYLIPUT ENNAKKOON JA TUNTIA ENNEN OVELTA

Aikuiset 23 € ja lapset 15 €

Tanssiopiston alle 18-vuotiaat oppilaat 10 € (Eepos-appin esittämällä)

PÄÄSYLIPPUJEN MYYNTI

  • Asiakaspalvelukeskus Winkki
    Villimiehenkatu 1, kaupungintalo 1.krs
    Avoinna ma-pe klo 8.30-16.30

   Puh. 05 616 2220

  • www.lippu.fi
  • Lippupisteen valtakunnallinen puhelinpalvelu Puh. 0600 900 900

Puhelun hinta
2 € /min + pvm
Avoinna: ma-la klo 9 – 21 ja su  10 – 18

 

 

TANSSISATU PEUKALO-LIISA

Peukalo-Liisa on tanskalaisen Hans Christian Andersenin satu, jonka hän julkaisi ensimmäisen kerran vuonna 1835 Kööpenhaminassa.

Tässä sadun tapahtumia tiivistettynä:

Eräänä päivänä muuan nainen kysyy vanhalta noidalta, miten hän voisi saada lapsen. Noita vastaa: ”Istuta tämä siemen purkkiin ja katso mitä tapahtuu!”. Siemenestä kasvaa kuin kasvaakin valtava tulppaani, jonka sisällä istuu hyvin pieni tyttö, noin peukalon kokoinen. Nainen nimeää hänet Peukalo-Liisaksi.

Peukalo-Liisan sirous ja kauneus saattavat hänet pulaan, sillä ruma sammakko haluaa hänestä pojalleen vaimon. Eräänä päivänä, kun Peukalo-Liisa on nukkumassa, sammakot kaappaavat hänet.

Peukalo-Liisan onnistuu kuitenkin paeta ystävällisten kalojen avustuksella. Koppakuoriaiset pelastavat hänet, mutta hylkäävät metsään. Sieltä Liisa löytää asuinpaikan erään hiiren luota.

Peukalo-Liisan pakomatka on täynnä ihmeellisiä sattumuksia, pelottavia vaaranpaikkoja ja hyväntahtoisia auttajia. Matkallaan Peuko-Liisa kohtaa perhosia, turilaisia, peltohiiriä, myyriä sekä pääskysiä ja näkee uusia kaukaisia paikkoja.