Aktiivinen aikuinen, Vesa

LÖYSIN VAPAUTUNEEMMAN ITSENI

Minä olen tällainen iloinen savolaispoika, viäräleuka, joka löysi heilin Karjalasta. Olen puhelias ja tykkään olla ihmisten kanssa. Töissä meillä on avokonttori ja viihdyn työkavereitteni seurassa, vaikka oma vastuualueeni ostajana onkin pienessä toimistossa varsin itsenäinen. Mutta kyllä joskus laitan töissäkin luurit korville ja alan kuunnella klassista tai jazzia. Pidän monenlaisesta musiikista, ja joskus kun jokin asia alkaa rassata, kuuntelen täysillä raivokasta punkia, niin jo alkaa tunnelma vapautua.

1970-luvulla tulivat Hurriganesit ja Sleepy Sleepersit ja aloin tanssia rock ’n rollia, jota kundien kanssa vedimme mielestämme erinomaisesti. Asenteemme oli, että jos ei ole muuten hauskaa, sitä pitää järjestää itse. Kovimman Ganes-buumin aikaan oli täysin normaalia, että jätkät tanssivat rockia vaikka keskenään. Ganesit näin jopa muutaman kerran livenä. Soitin myös itse bändissä, mutta discobuumin myötä päädyin savonlinnalaiseen ravintolaan DJ:ksi, ja siitä alkoi uusi musiikillinen vaihe. Tanssi pysyi mukana kuitenkin ja edelleen kun tanssin, löydän usein flow’n kaltaisen tilan, jossa muiden mielipiteet tai mikään muu ulkopuolinen asia ei vaivaa.

 

Kovimman Ganes-buumin aikaan oli täysin normaalia,
että jätkät tanssivat rockia vaikka keskenään.

 

Balettiin tutustuminen alkoi aikuisena suoraan Pähkinänsärkijä-esityksen avustajana Lappeenrannan kaupunginteatterissa pari vuotta sitten. Esitys tehtiin yhteistyössä Lappeenrannan Tanssiopiston kanssa ja kuulin tuttavaltani, että avustajia haetaan vanhemman rooliin. Menin paikalle katsomaan, millaista touhu oli, enkä arvannutkaan että minut pyydettäisiin siitä saman tien mukaan. Se oli kirjaimellisesti hyppy tuntemattomaan. Nykyään tanssin kaksi kertaa viikossa, baletista hip hopiin. Vähän harmittaa, että en aloittanut tanssiharrastusta jo aiemmin, sillä tanssin kautta löysin vapautuneemman itseni.

Viikonloppuisin menemme vaimoni kanssa mökille, joka sijaitsee naapurikunnassa. Meillä on tapana sanoa, että kunnan raja on kiireen raja. Lähdemme usein perjantaisin heti töiden jälkeen. Talvella lämmitämme takkaa ja uimme avannossa. Vaimo saattaa mennä avantoon aamuisinkin, mutta siihen minä en lähde. Tykkään puuhailla pihatöissä ja rempata paikkoja ja tehdä jotakin konkreettista käsillä. Tanssin kautta kehittynyt kehonhallinta, voima ja elastisuus tukevat tätä aktiivista arkielämää.

Tanssimisen suhteen minulla ei ole suurempia tavoitteita. Joskus olisi kyllä mukavaa olla mukana jossakin projektissa. Toivon, että elämä jatkuu näin. Että saisin nauttia yhdessäolosta perheeni kanssa. Ja että ystäviä olisi ja tulisi. Näin on hyvä.

Vesa, 59 v., purchaser, isä, ukko eli isoisä, aikuistanssija.