Aikuisten ryhmät

TANSSI NAPERON KANSSA LASTENTANSSI POIKIEN TUNNIT TANSSIN PERUSTEET KLASSINEN BALETTI, KARAKTERITANSSI NYKYTANSSI JAZZTANSSI SHOWJAZZ STREET DANCE, BREAKDANCE AIKUISTEN RYHMÄT

AIKUISTEN BALETTI16074_8946

Baletti on esteettinen taidelaji ja monipuolinen liikuntalaji. Balettitunneilla kehitetään lajille ominaista jalkojen aukikiertoa ja vahvistetaan tasapainoa sekä hyppy- ja pyörimistekniikkaa. Tunneilla tehdään harjoituksia tangon ääressä ja keskilattialla.

Aikuisten balettitunneilla tutustutaan baletin tanssitekniikan perusteisiin aikuisen kehon ehdoilla. Tunnit sisältävät tanssitekniikan lisäksi vartalon elastisuutta ja voimaa lisääviä harjoituksia sekä rentoutusharjoituksia. Pienet tanssisommitelmat ovat myös osa oppituntien sisältöä sekä keväisin valmistautuminen kevään oppilasnäytöksiin.

Aikuisten baletti 1 -ryhmä on baletista kiinnostuneita vasta-alkajia varten.  Aikuisten baletti 2 -ryhmän oppilaat ovat harrastaneet vähintään vuoden balettia tai jotain muuta tanssi- tai liikuntalajia ja aikuisten baletti 3-4 -ryhmän oppilaat ovat vähintään kaksi vuotta harrastaneet balettia. Aikuisten ryhmillä balettitunnin kesto on 75 min.

Katso alla olevasta lukujärjestyksestä balettituntien ajankohdat.

AIKUISTEN NYKYTANSSI

Nykytanssi on monipuolinen taide- ja liikuntamuoto, jossa yhdistetään erilaisia tanssityylejä ja -tekniikoita, parityöskentelyä, akrobatiaa ja luovaa tanssi-ilmaisua mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Nykytanssissa korostuvat luovuus, ilmaisu ja kokemuksellisuus.

Aikuisten nykytanssitunneilla perehdytään lajiin aikuisen kehon ehdoilla. Tunneilla opitaan tanssitekniikan lisäksi kehonhallintaa ja tanssi-ilmaisua sekä tilan hahmottamista. Tanssi-improvisaatio on myös oleellinen osa nykytanssituntia. Pienistä tanssisommitelmista kootaan lukuvuoden lopussa kokonainen tanssi.

Aikuisten nykytanssin ryhmällä on 75 minuutin tanssitunti on kerran viikossa.

AIKUISTEN JAZZTANSSI

Afroamerikkalaisen kulttuurin piirissä kehittyneen jazztanssitekniikan olennaisia elementtejä ovat vartalon eri osien isolation-tekniikka, liikkeen irtonaisuus, rytmisyys ja dynaamisuus. Afrikkalaisten vaikutteiden lisäksi tämä monipuolinen ja energinen tanssilaji sisältää vaikutteita nykytanssista, baletista ja musikaalitansseista.

Aikuisten jazztanssitunneilla pureudutaan jazztanssin tekniikkaan aikuisen kehon ehdoilla. Tanssitekniikan lisäksi tunnit sisältävät kehonhuoltoa. Pienistä tanssisommitelmista lukuvuoden mittaan kootaan kokonainen tanssi.

Aikuisten jazztanssitunnin pituus on 60 min. Katso alla olevasta lukujärjestyksestä tanssitunnin ajankohta.

AIKUISTEN SHOWJAZZ

Aikuisten showjazz tunnin liikesanasto pohjautuu jazztanssiin, mutta siihen on rohkeasti sekoitettu mm. discotanssia, hip-hoppia, latinalaisia tansseja ja akrobatiaa. Eri tyylejä yhdistelemällä muodostuu monipuolinen ja energinen tanssilaji!

Aikuisten showjazz-tunnit sisältävät alkulämmittelyn, lihaskunto- ja tanssitekniikkaharjoituksia sekä erilaisia tanssisarjoja. Tunneilla käytetään usein sen hetken trendikkäintä musiikkia.

Aikuisten showjazz 1 -ryhmä on vasta-alkajille ja aikuisten showjazz 2 -ryhmässä harrastavilla on aikaisempaa tanssillista taustaa joko showjazzista tai nyky- tai jazztanssista. Aikuisten showjazz-tunnin pituus on 75 min. Katso alla olevasta lukujärjestyksestä tanssituntien ajankohdat.

AIKUISTEN STREET DANCE

Street dance on nuorisokulttuurista ja -musiikista kumpuava tanssilaji. Street dance sisältää useita tanssityylejä kuten hiphop, locking, popping ja house. Aikuisten street dance tunneilla tutustutaan näiden eri tyylien perusteisiin aikuisen kehon ehdoilla. Tämä letkeä ja energinen tanssilaji kehittää vartalon hallintaa, rytmitajua sekä fyysisen kunnon lisäksi tuo iloa ja hyvää mieltä.

Tanssitunnin pituus on 60 min. Katso alla olevasta lukujärjestyksestä tanssituntien ajankohdat.

 

 

WILLIMAMAS & -PAPAS

Willimamas & -papas -tanssiryhmä on suunnattu 60+ -vuotiaille, tanssista kiinnostuneille aikuisille. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa tanssin harrastaminen, sillä tanssi kuuluu kaikille iästä riippumatta. Willimamas & -papas -tunneilla tanssiin tutustutaan rauhallisesti, kehoa kuunnellen ja tanssia ilolla ja huumorilla höystäen. Tuntien sisältöön kuuluu ryhtiä kohottamaan ja tasapainoa parantamaan baletin alkeita, selän ja raajojen elastisuutta lisäävää nykytanssia sekä rytmin hallintaa kehittävää jazztanssia. Luonnollisesti mukana on myös runsaasti kehon huollollisia elementtejä.

Willimamas & -papas 1. -ryhmä on vasta-alkajille ja Willimamas & -papas 2. -ryhmä on tanssia vuoden tai enemmän tanssia harrastaneille.

 

OPETUSRYHMÄ PÄIVÄ AIKA SALI OPETTAJA ALKAA
AIKUISTEN BALETTI 1A MA 18.45-20.00 SALI 3 MARINA 21.8.
UUSI: AIKUISTEN BALETTI 1B TI 19:30-20:30 SALI 3 IDA 9.1.2024
AIKUISTEN BALETTI 2 KE 18.45-20.00 SALI 4 VERA 23.8.
AIKUISTEN BALETTI 3-4 MA 17.45-19.00 SONJA-SALI ARJA 21.8.
AIKUISTEN NYKYTANSSI TO 19.00-20.15 SONJA-SALI ANNA-MARIA 17.8.
AIKUISTEN JAZZTANSSI MA 20.00-21.00 SALI 3 ANU 21.8.
AIKUISTEN SHOWJAZZ 1 KE 19.00-20.15 SALI 2 IDA 23.8
AIKUISTEN SHOWJAZZ 2 TI 18.45-20.00 SONJA-SALI ANU 22.8.
AIKUISTEN STREET DANCE MA 19.30-20.30 SALI 4 MIRKA 21.8.
WILLIMAMAS & -PAPAS 1 MA 19.00-20.00 SALI 2 ANU 21.8.
WILLIMAMAS & -PAPAS 2 KE 18.00-19.00 SONJA-SALI ANNA-MARIA 23.8.