TANSSIBLOGI: Erään katsojan palaute joulukuisesta baletin Pähkinänsärkijä esityksestä

Lappeenrannan Tanssiopisto ja Lappeenrannan kaupunginteatteri tuottivat yhdessä baletin Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina. Baletin ensi-ilta oli marraskuun alussa ja tammikuun alussa on vielä kolme Pähkinänsärkijän esitystä. Kaiken kaikkiaan baletin Pähkinänsärkijä esityksiä tulee olemaan 15 teatterin suurella näyttämöllä. Ohessa on erään katsojan palaute joulukuisesta Pähkinänsärkijän esityksestä.

Kiitos ja hyvää joulua!

Sydämelliset kiitokset Pähkinänsärkijä-esityksestä! Suurkiitokset koreografi Arja Tervolle ideasta yhdistää tarinaan jännitystä ja useita tanssityylejä. Kokonaisuus oli upea ja korkeatasoinen. Puvut olivat erittäin kauniit, lavastuksen lumipyry oivaltavasti toteutettu. Esitys oli niin saumaton ja jännitteessään niin pitävä, tanssijat niin huikean taitavia, että ensimmäisessä näytöksessä yleisö näytti mykistyneen hämmästyksestä ja niin jäi aplodit antamatta upeille yksilö- ja ryhmäsuorituksille. 

Oli sydäntälämmittävää nähdä, kuinka pienimmät tanssijat saivat loistaa täyden katsomon edessä, kuinka heille oli annettu tilaa, kaikesta näki, että taiteilijaporukan tuki ja arvostus heitä kohtaan on suurta. Mutta sehän on tietenkin katsojasta itsestäänselvää, teettehän taiteen perusopetustyötä tanssin parissa. Olen kouluikäisenä saanut tehdä suuria projekteja musiikin ja teatterin parissa, mm. kokoillan klassikkonäytelmän kahdella miehityksellä ja kahden kuukauden esitysjaksolla, tiedän, että tällainen projekti jättää elinikäisen, lämpöisen ja vahvan muistijäljen lapseen ja nuoreen. Se voi myös kantaa nuorta vaikeuksien läpi. Tiedän myös, että kiitoksien antaminen voi unohtua joulukiireessä, että kateus voi olla voimakasta nuorten piirissä. Teidän tanssin ammattilaisten panostus ja vanhempien tuki tähän produktioon on varmasti ollut suurta, samoin kaikkien muiden mukana olijoiden taustatyö, mitä katsojana en edes osaa ajatella. Teillä on taitavat lapset ja nuoret tanssijat, ja taustatiimi. 

Näytti myös siltä, että teidän joukkueen ammattitaidolla kokoillan balettiklassikon, maailman ehkä tunnetuimman tanssiteoksen, uudistaminen ja valmistaminen huippukuntoon sujuu teiltä kädenkäänteessä. Ja juuri sen vuoksi minun piti nipistää itseäni heti alussa, kun esirippu nousi, nipistin itseäni hyvin monta kertaa, ja kun esirippu laski, tiesin, että ilta ei unohdu, tämä oli kerran elämässä kokemus. Minulle, äidilleni, esitystä intensiivisesti seuranneille pojilleni ja uskoakseni myös esiintyjille. Kävin äitini ja kahden alakouluikäisen poikani kanssa 15.12. näytöksessä. Jokainen illan esiintyjistä ansaitsee kiitokseni. 

Satu